AED Buurthuis

Buurthuis St. Joris heeft AED

Na een ruime voorbereidingstijd is het nu eindelijk zover. Op 26 maat j.l. is in overleg met en in opdracht van de gemeente de AED met beschermkast geleverd. Op 28 maart hebben vrijwilligers de AED gemonteerd. Deze AED, Automatische Externe Defibrillator of hartstarter, is een draagbaar apparaat dat voor de reanimatie van een persoon met een hartstilstand kan worden gebruikt. De AED is rechts naast de hoofdingang van Buurthuis St. Joris, rechts naast de brievenbus, opgehangen. Met dank aan de gemeente Echt-Susteren kan men bij noodgevallen voor een AED nu ook terecht bij Buurthuis St. Joris, Cypresstraat 58 in Echt-Noord.

AE1        AE2

Koersbaltoernooi 2019

Gezellig en sportief koersbaltoernooi St. Joris
 
Op zaterdag 16 maart 2019 vond het jaarlijkse koersbaltoernooi van Stichting Buurthuis St. Joris plaats. Liefst 24 koppels verdeeld over twee matten streden in het Buurthuis om de wisseltrofee. In totaal werden er 138 wedstrijden gespeeld. Tussen de wedstrijden door was er voldoende gelegenheid voor een drankje en een belegd broodje. Dankzij de twee wedstrijdleiders en de twee scheidsrechters had het toernooi een rustig en vlot verloop. Rond 17.00 uur kwamen de vier finale koppels in zicht. Uiteindelijk wisten Frans Hilgers en Sjra Braun beslag te leggen op de eerste plaats en de wisseltrofee. Na de huldiging volgde een staande receptie voor alle finalisten. Eenieder kan terugzien op een mooi en sportief koersbaltoernooi 2019.
 
k1   k2   k3   k4   k5   k6   k7   k8

Hiering Biete in 't buurthuis

Hiering

St. Joris koersbaltoernooi

Koersbaltoernooi op zaterdag 16 maart 2019.
Op zaterdagmiddag 16 maart 2019 vindt in ons Buurthuis het jaarlijkse koersbaltoernooi plaats. Lei Reinders is druk bezig met de voorbereidingen. Twaalf teams zijn geformeerd en spelen op twee matten in een competitie tegen elkaar.

Buitenverlichting

Openbare verlichting van het Buurthuis is uitgebreid.
's Avonds was het Buurthuis minder goed verlicht. Veel senioren en mensen met rollater en scootmobiel hadden zich hierover beklaagd. In overleg met de gemeente Echt-Susteren is de situatie bekeken en naar een oplossing gezocht. Sinds kort zijn aan de voorgevel van het Buurthuis twee grote LED-lampen van elk 34 Watt gemonteerd waardoor het voorterrein van het Buurthuis 's avonds goed wordt verlicht.

L1     L2     L3

Onderhoud tuin

Onderhoud openbaar groen en tuin weer opgestart.
Het wekelijks onderhoud (op woensdag ochtend) van het openbare groen rondom het Buurthuis is weer opgestart. Snoeien, schoffelen en de rommel opruimen wordt door vrijwilligers van het Buurthuis zelf uitgevoerd. Mede daarom ligt het Buurthuis er zo fraai bij. Wil je een handje helpen, kom dan eens langs en help ons mee.
Ook de tuin van het Buurthuis wordt weer door de gebruikers plant klaar gemaakt. Zo is de tuin gefreesd en is het mest ondergewerkt.
De vogeltjes worden daarbij niet vergeten. Een drietal zelf gemaakte vogelkasten zijn opgehangen. Bovendien hebben de vrijwilligers een groot bijenhotel gemaakt en in de tuin geplaatst.
 
T1   T2   T3   tt4

Nieuwjaarsborrel 2019

uitnodiging 6 1 19

Kerst nieuwjaarswens

Kerst nieuwjaarswensen St.Joris 18 19

Feestavond Buurtvereniging

BV 24 11 18