Nieuwsoverzicht Buurt- / Seniorenvereniging

 • 25 jaar Senioren Vereniging 2 september 2023

  25 jaar Senioren Vereniging St.Joris Echt Noord

  Afgelopen zaterdag 2 september werd het 25 jarig bestaan van Senioren Vereniging St.Joris gevierd. In 1998 werd deze vereniging opgericht door Mevr. Bernadette Vossen en Dhr. Eef Webers. Tot op heden is het een bloeiende vereniging met een mooi scala aan activiteiten, die in 2019 met Buurt Vereniging St.Joris samen verder ging als één vereniging. De activiteiten bestaan o.a. uit kaarten, bloemschikken, dansen, presentaties/ lezingen, kienen, high tea, excursies, fietsen, uitstapjes, preuverie, Qi Gong, jeu de boules, koersbal, etc. Voor elk wat wils dus. Dit alles gebeurt met hulp van vele vrijwilligers die de vereniging levend houden.

  Het was een gezellig feest met een maximum aantal deelnemers die getrakteerd werden op een heerlijke lunch en een bijzonder mooie presentatie van videobeelden en foto’s van Echt van de afgelopen 25 jaar door Dhr. Ben Heijman; een feest van herkenning voor de aanwezigen die er volop van genoten hebben.

  Als extra verrassing kwam Mevr. Yvonne Deledda, medewerkster van de Rabobank en dochter van erelid Mevr. Elly Creemers de Senioren Vereniging verblijden met een cheque van €500,00 als toekenning aan een maatschappelijk doel. Hier wordt natuurlijk een mooie bestemming voor gezocht door de leden en het bestuur.

  Voor enkele sfeerfoto’s van deze mooie middag kunt u de website raadplegen: www.buurthuisstjoris.nl .

  Heeft u na het lezen van dit artikel interesse om lid te worden van deze bloeiende vereniging, dan bent u van harte welkom en kunt u zich aanmelden via   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Els Bontemps-Hermkens: (  06 23637401 of Toine Meuwissen: ( 0475 482220)

  VOOR FOTO'S KLIK HIER

   

   
 • Nieuwsbrief 6. september / oktober 2023

  Klik hier voor nieuwsbrief 6. september / oktober 2023

  Nieuws

   
 • Film André Rieu 2023

  Beste leden Senioren- en Buurt Vereniging St.Joris,

  Wij willen u graag in de gelegenheid stellen om zondagmiddag 27 augustus naar Royal Theater in Echt te komen waar we om 15.00 uur gaan genieten van de film: “André Rieu, Love is all around”, van zijn optreden van 2023 in Maastricht.

  Na de film  (om 16.30 uur) trakteren Royal Theater en Senioren Vereniging & Buurt Vereniging  u op een kop koffie of thee met een lekker stukje vlaai.

  De kosten voor deze middag bedragen voor leden €15,00 en voor niet-leden €18,00.

  Gelieve de betaling via banknummer NL48RABO0134575148 t.n.v. buurtvereniging St. Joris te voldoen.

  Naam en betaling doorgeven vóór woensdag 23 augustus via

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of

  * Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of   (  06 23637401     (  06 21608463 óf bij een van de bestuursleden in de brievenbus.

  OVER DEZE FILM

  De Koning van de Wals nodigt u uit voor zijn gloednieuwe bioscoopconcert Love is All Around, vanuit zijn prachtige geboortestad Maastricht!
  Het concert wordt een muzikaal feest met hartverwarmende stukken die liefdevol door André zijn uitgekozen, met klassiekers, populaire meezingers en heerlijke walsen.
  Samen met zijn geliefde Johann Strauss Orkest, werkt André samen met zijn speciale gasten, om u een verfrissend, romantisch, leuk feest te bezorgen in onze bioscoop – u zult voelen dat de liefde alom aanwezig is!


  Andre Rieu 2023 Maastricht

   
 • Nieuwsbrief 5. zomer 2023

  Klik hier voor Nieuwsbrief 5. zomer 2023

  Nieuws

   
 • Bericht van Menswel: De Buurtkamer Echt Noord

  De Buurtkamer Echt-Noord

  Wil je een praatje maken, een goede kop koffie drinken en leuke dingen doen? Dan kun je vrijblijvend in de Buurtkamer terecht. Deze ontmoetingsplek in Buurthuis Sint Joris is er – zoals de naam al zegt – om elkaar te ontmoeten. Het is een plek voor mensen die misschien (te) weinig contacten hebben of bijvoorbeeld moeilijk het huis uitkomen, maar wel graag anderen willen leren kennen. De Buurtkamer is er voor iedereen, dus ook voor jou!

  Ont-moeten: letterlijk niets moet.
  In een leuke en gezellige sfeer maken we samen een programma. Er is tijd voor een potje kaarten, een wandeling, samen koken of gewoon samenzitten voor een praatje.

  Nieuwsgierig? Loop eens binnen en drink samen met ons een kop koffie. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus breng gerust een goede buur, kennis of vriend mee.
  Samen maken we van de Buurtkamer een plek waar je graag komt.

  Maandag, Woensdag en Donderdagmiddag
  van 13.30 tot 16.00 uur.

  Misschien wil je wel een bijdrage leveren als gastheer/-vrouw of wil je leuke activiteiten delen met bezoekers? Ook dan ben je
  hartstikke welkom.

   

  Meer weten? Bel met Paul Heffels (Menswel) via 06 – 577 738 08, of mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
 • Mededeling 3-D-Kaarten maken

  mededeling

   
 • Herinnering fietsen

  herinnering

   
 • Nieuwsbrief 4. mei / juni 2023

  Klik hier voor Nieuwsbrief 4. mei / juni 2023

   

  Nieuws

   
 • Natuurfilm Dhr. Ton Vranken

  2023 04 22

        

   

   Kolibrievlinder 1 1600p  Boomkikker_1_ton_vranken_2017vvv.jpg  

   

   

    

     

    Natuurfilms Ton Vranken copy

   

     

      

   
 • Herinnering bezoek Wijngaard De Deelgaarderberg

  herinneringkopie copy copy

   
 • Wat doet de seniorenvereniging zoal het hele jaar door?

   
 • Alpe d'HuZes

  Alpe d’HuZes:  1 juni 2023

   

  OPGEVEN IS GEEN OPTIE!  KWF kankeronderzoek

  Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal 6 keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.  Alles in nauwe samenwerking met KWF kankeronderzoek. Mooi is ook dat de gehele organisatie van  Alpe d'HuZes door vrijwilligers voor 100% op eigen kosten al vele jaren georganiseerd wordt.

  Vele activiteiten, deelnemers van alle leeftijden, donaties en benefietacties, club- en sportwedstrijdjes brachten al veel geld bij elkaar. Het streefbedrag is nu in zicht en met een laatste wervingsinspanning moet het lukken om een mooi bedrag voor KWF kankeronderzoek bij te kunnen dragen.

  7 Mei: Jeu de Boules benefiettoernooi in Echt-Noord

  Graag draagt Jeu de Boulesclub St.Joris ook haar steentje bij aan de uitdaging van het team SMITTIES.  Dit  team van Rien Smits verdient steun bij het streven om  zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

  Rien is lid van de jeu de boulesclub. Hij zal met zijn eigen supportteam deze dag actief zijn en hand- en spandiensten verrichten bij buurthuis St. Joris. Op dit toernooi dat om 11 uur begint zijn supporters  welkom. Deelname aan een tombola om 15 uur helpt bij de fundraising. Tevens kan men het team "De Smitties" persoonlijk succes wensen voor de uitdaging op 1 juni onder het motto: OPGEVEN IS GEEN OPTIE!

  Geef het team van Rien een duwtje in de rug en steun, alle kleine beetjes helpen en doneer op fundraisers pagina:

  https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/riensmits/alpe-dhuzes

  Info: 0649993620

  Alpe dHuZesKnip

   
 • Univé

  Stichting Univé Buurtfonds heeft een project Buurtpreventie uitgeschreven waar een prijs te winnen viel als wij in dit kader een bijdrage zouden kunnen leveren.

  Wij, als Buurt- en Senioren Vereniging hebben hierop gereageerd met een plan van aanpak.

  Dit plan is door de Stichting Buurtfonds Univé gewaardeerd met een bedrag van €250,00

   

  unive

   
 • Nieuwsbrief 3. april / mei 2023

  Klik hier voor Nieuwsbrief 3

  Nieuws copy

   
 • Wijziging in ons programma

  wijziging programmakopie

   

  Buurthuis St. Joris | Cypresstraat 58 | 6101 JX Echt | Tel. 0475-488928 | info@buurthuisstjoris.nl | design Jac Kuijpers en Wim Steskens