Filter
 • Aan 't werk

  Vorderingen werkzaamheden twee weken na aanvang:

  De werkzaamheden aan het buitenterrein waren op donderdag 19-10-2017 precies twee weken bezig. Roy en Rob leggen ook de klinkers en tegels en zij houden de vaart er goed in. De werkzaamheden vorderen gestaag en ook het weer werkt tot heden mee. De loop van de paden en de rondingen van de oprit en de parkeerplaatsen tekenen zich in het terrein al duidelijk af.

   

          

 • Aan het werk

  Uitvoeringstekening en fasering werkzaamheden buitenterrein Buurthuis St. Joris 

  Momenteel staat het buitenterrein van Buurthuis St. Joris op zijn kop. Er wordt sinds donderdag 5 oktober 2017 hard gewerkt aan de herinrichting van de entree van het Buurthuis. Medio november 2017 worden de werkzaamheden afgerond.

  Bijgaande uitvoeringstekening geeft een beeld van de nieuwe situatie. De tweede tekening geeft een inzicht in de globale fasering van de uitvoering van de werkzaamheden.

         

 • Aanpassen verlichting zaal

  Aanpassing verlichting:

    Diverse verzoeken zijn de afgelopen tijd bij Buurthuis St. Joris binnengekomen om de verlichting aan te passen
    aan de diverse doelgroepen en gebruiksdoelen. Stichting Buurthuis St. Joris is hiermee aan de slag gegaan.
    Woensdag 27 september 2017 heeft MPM Techniek uit Echt de gehele dag gewerkt om de
    installatie te monteren en aan te sluiten. Met de aangepaste verlichting hoopt de Stichting
    weer bij de tijd te zijn.
   
   
 • Bloemschikken Senioren Vereniging 31 oktober 2017

  20171031 141746 kopie

   Vanmiddag werd met veel plezier gewerkt aan mooie herfstkransen.
   Onder leiding van Mien Vinken werden mooie resultaten geboekt in een gezellige sfeer.
   Er werden allerlei materialen gebruikt: besjes, vruchtjes, rozebottels, pompoentjes, asters, chrysantjes, aspidistra bladeren, bloemetjes etc.
   Voor de activiteiten hiervan zie de foto´s onder de knop: Seniorenvereniging.

 • De start

  Bomen gerooid en tijdelijk nieuw toegangspad Buurthuis

  Donderdagochtend 5 oktober 2017 rond 8.00 uur ontstond een flinke bedrijvigheid rond Buurthuis St. Joris. Struiken en bomen werden gerooid, het  klein hout werd geshredderd en boomstammen werd in stukken gezaagd voor open haard hout. 

   Vervolgens werd een tijdelijk nieuw toegangspad naar het Buurthuis gemaakt vanaf de Hulststraat en werd het bestaande toegangspad aan de Cypresstraat 58 opgepakt.

   

              

 • De voortgang

  Afronding fase 1 en start fase 2

  Het weer zit mee en de werkzaamheden liggen op schema. Op donderdag 26-10-2017 (week 43) was men bezig met de afronding van fase 1, die de verharding van het voorterrein van het Buurthuis omvat. Tevens werd op dezelfde dag gestart met fase 2, omvattende de verlegging van het trottoir en de aanleg van acht parkeerplaatsen. Volgens planning wordt fase 2 afgerond in week 45.

   

        

 • De voortgang

  Voortgang werkzaamheden:

  De werkzaamheden aan de herinrichting van de entree van het Buurthuis zijn vandaag, donderdag 12 oktober 2017, net één week bezig. Het werk vordert gestaag. Roy en Rob meten heel wat af en hebben inmiddels vele betonbandjes gesteld. De ingang naar de dependance (kookstudio, huiskamerplus), de nieuwe toegang tussen Buurthuis en dependance en de ronding voor de parkeerplaatsen worden zichtbaar. Volgende week starten de stratenmakers met het leggen van de klinkers en betontegels.

   

        

 • Hasselt Senioren Vereniging 5 september 2017

  Dinsdag 5 september verzamelen we ons om 9.00 uur in het Buurthuis voor de reis naar Hasselt. 
  We worden getrakteerd op koffie/thee en iets lekkers. De stemming is opperbest: “We hebben er zin in!”
  Om 9.30 uur vertrekken we, met een bus van Touringcars Heijthuijzen en dezelfde behulpzame chauffeur als vorig jaar, richting Hasselt.

 • Hergebruik split

   Het buitenterrein van Buurthuis St. Joris gaat binnenkort op de schop.
   Het aaanwezige split wordt momenteel deels afgevoerd voor hergebruik.

 • Informatie voortgang

  Buurthuis gesloten van zaterdag 4 tot en met 11 november. Dependance (school) blijft open.

  Het buitenterrein van het Buurthuis ondergaat momenteel een flinke verandering. Nu is het de beurt aan het Buurthuis zelf. De vloer is in slechte staat en het meubilair laat te wensen over. Vele reacties hebben ons hierover bereikt. Reden genoeg om hierin verandering te brengen.

  Zaterdag 4 november wordt de grote zaal leeg geruimd en worden spullen deels opgeslagen in de bestuurskamer. Maandag 6 november tot en met woensdag 8 november wordt er een nieuwe vloer gelegd en wordt er een nieuwe plint gemonteerd. Donderdag 9 november worden de nieuwe tafels en stoelen geleverd en ter plaatse in elkaar gezet. Vrijdag 10 november en zaterdag 11 november wordt de zaal gepoetst, aangekleed en ingeruimd. Zondag 12 november moet het Buurthuis klaar zijn voor gebruik.

 • Let op! Aan alle vrijwilligers

  Als je het nog niet hebt gedaan bestel dan snel je cadeau op www.mijncarrousel.nl ! Je hebt nog maar even…
  Ben je vergeten om je cadeau te bestellen of is het er nog niet van gekomen? Maak dan nu je keuze via de speciale bestelsite. Het is belangrijk dit snel te doen, want de CadeauCarrousel site is nog tot
  31 januari beschikbaar. Ga naar www.mijncarrousel.nl en kies je favoriete cadeau uit het veelzijdige aanbod. Mocht het niet lukken kom dan even langs bij een van de bestuursleden om e.e.a. samen te regelen.

  Veel plezier bij het uitkiezen van je cadeau!

  Stichting Buurthuis St. Joris

 • Naam op gevel

  Naam op het Buurthuis:

  Eerst stond de naam op de luifel boven de ingang van het Buurthuis. Bij de renovatie van de luifel is de naam weggevallen. Bezoekers gaven aan dat zij het Buurthuis makkelijker kunnen vinden als er een naam op staat. De Stichting Buurthuis St. Joris heeft in overleg met MHroadstyling uit Sittard een aantal varianten bekeken en heeft een keuze gemaakt. Donderdag 28 september 2017 hebben de monteurs van MHroadstyling de naam tegen de gevel van het Buurthuis aangebracht. Nu kan niemand het Buurthuis aan de Cypresstraat 58 in Echt-Noord meer ontgaan.

        

 • Start werkzaamheden buitenterrein buurthuis

  Buitenterrein Buurthuis St. Joris afgesloten per 5 oktober 2017

  Donderdagochtend 5 oktober 2017 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het buitenterrein van Buurthuis St. Joris. Met ingang van donderdagochtend 5 oktober wordt het voorterrein inclusief Jeu de Boules baan afgesloten voor regulier gebruik en wordt dit het werkterrein van de aannemer. Het Buurthuis en o.a. de kookstudio, Huiskamerplus, Crearuimte, etc. blijven bereikbaar via nader aangegeven routes.

  De werkzaamheden worden naar verwachting begin november afgerond.

 • Troubadour Peter Gerts Senioren Vereniging 17 oktober 2017

  DSC 2734 kopie

   Dinsdag 17 oktober 2017 was Troubadour Peter Gerts voor de tweede keer bij de Senioren Vereniging met een geweldig mooi optreden.
   Peter Gerts bracht tal van Limburgse-, Nederlandse- en Duitse liedjes ten gehore met zang en gitaar. 

 • Vrijwilligers

  Vrijwilligers aan het werk

  Door onze gewaardeerde vrijwilligers worden momenteel aardig de handen uit de mouwen gestoken. Zo worden de omgezaagde bomen bij het Buurthuis tot haardhout gezaagd en afgevoerd voor gebruik. 
  Een andere groep vrijwilligers is groenten uit de tuin van het Buurthuis aan het halen om die in de kookstudio van het Buurthuis te gebruiken voor het bereiden van maaltijden.
   

      

  Buurthuis St. Joris | Cypresstraat 58 | 6101 JX Echt | Tel. 0475-488928 | info@buurthuisstjoris.nl | design Jac Kuijpers en Wim Steskens