Nieuwsbrief oktober 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

Klik hier voor nieuwsbrief 6 oktober 2020

Nieuws

Rabo ClubSupport motivatie

Motivatie2kopie kopie

Rabo ClubSupport 5 tot 25 oktober 2020

Rabo ClubSupport aankondiging verkleind

Burendag zaterdag 26 september 2020

burendag 2020kopie

Nieuwsbrief september 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

Klik hier voor  nieuwsbrief 5

Klik hier voor nieuwsbrief 5a

Nieuws

Kienen op de dinsdagmiddagen in het Buurthuis

Het kienen op de dinsdagmiddagen, georganiseerd door BV&SV St.Joris, kan voorlopig vanwege het nog steeds aanwezige coronavirus niet doorgaan.

We hebben dit na goed overleg met alle betrokkenen besloten.

We vinden het heel jammer voor u, als enthousiaste deelnemers, dat we dit nog voorlopig moeten uitstellen.

Zodra we weer kunnen starten met het kienen laten we u dit weten via het Waekblaad en via onze website.

U bent natuurlijk altijd van harte welkom bij een van onze andere activiteiten.

kienbord

Nieuwsbrief augustus 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

Klik hier voor de nieuwsbrief

 Nieuws

Tweede bijeenkomst in coronatijd

Wat was het weer een gezellige middag! 

Dinsdagmiddag 23 juni hebben we met z’n allen genoten van de tweede bijeenkomst in coronatijd. Om 2 uur arriveerde een groep van 10 dames met aardbeienvlaai en cake. Wat betekende dat? Het was een groepje dames van een handwerkclub; ze waren erg blij en enthousiast om elkaar na een lange tijd weer samen te kunnen zien. De dames hadden zich zo te merken erg gemist. Bovendien vierde één van hen, Mevrouw Fien Beckers haar 90e verjaardag van 16 mei 2020! Geweldig! Zij trakteerde dus op heerlijke vlaai en cake. Nogmaals hartelijk dank Fien! Druk pratend, enthousiast en lachend vloog de middag in een rap tempo voorbij waarbij zelfs een breiwerkje niet ontbrak.

Dit is dus een mooi voorbeeld van hoe zo’n middag ingevuld kan worden; ieder op zijn eigen manier met een handwerkje, een breiwerkje, kaarten maken, een spelletje spelen, gewoon lekker bijpraten, een kijkje in de buitentuin nemen etc. Dit alles natuurlijk wel met het in achtnemen van de anderhalve meter afstand en de andere richtlijnen van het RIVM! Ook wij als besturen hebben altijd wel iets achter de hand zoals het kunnen bekijken van een presentatie etc.

Opgeven voor de dinsdagmiddagen blijft noodzakelijk want VOL=VOL. Leden en niet-leden zijn dus van harte welkom op de dinsdagmiddagen tussen 14.00 tot 16.00 uur in Buurthuis St.Joris aan de Cypresstraat in Echt. Wij zorgen voor een kopje koffie/thee en de entree is uiteraard gratis.

Aanmelden kan via email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-23637401 of  06 15147274.

Voor foto's zie onder het kopje Seniorenvereniging.

Fien Beckers kopie

Een geslaagde 1e bijeenkomst in coronatijd

Dinsdagmiddag 16 juni hebben wij als besturen BV&SV de voorzichtige stap gezet naar een eerste bijeenkomst voor onze leden. Na gedegen de voor- en nadelen op een rijtje gezet te hebben, hebben we het besluit genomen de dinsdagmiddagen tot september te gebruiken om mensen te ontvangen voor een kopje koffie, een praatje, een presentatie, een filmpje enz. De mogelijkheid bestaat om tussen 14.00 uur en 16.00 uur binnen te lopen. Enkele personen hebben we de eerste keer helaas moeten teleurstellen want vol=vol bij 30 personen. Deze mensen komen dan op de lijst voor de volgende week. Opgeven is dus echt noodzakelijk.

Enkele reacties van deelnemers aan de eerste bijeenkomst:

Mevr.Annemie Peeters: “Ik heb het heel erg fijn gevonden om na zo’n lange periode van 3 maanden elkaar weer te kunnen zien. Ik voelde me ook veilig omdat iedereen zich aan de regels hield en het bestuur heeft er iets gezelligs van gemaakt met koffie en een lekker stukje vlaai. Ik heb hier echt naar uitgekeken. Je ziet en hoort weer eens iets anders. Helaas kan ik de volgende keer niet omdat ik afgelopen week mijn linker pols gebroken heb”en naar de dokter moet.”

Mevr. Gerda Ruiten: “Het was een gezellige bijeenkomst. Onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje vlaai en blije gezichten hebben we weer eens lekker kunnen bijpraten. Ook hebben we een mooie dia-voorstelling bekeken. De besturen BV&SV hadden het weer goed geregeld. Dank hiervoor.”

Mevr. Fien Breukers: “Ik help altijd mee met het klaarmaken van de koffie e.d. Ik vond het een mooie samenkomst maar toch ook wel onnatuurlijk. Je zit ver van elkaar af en de mensen moeten de koffie en vlaai zelf halen en later de kopjes e.d. zelf weer terugzetten. Heel begrijpelijk maar vreemd als je dit normaal gesproken heel graag voor de mensen doet. Je loopt nu niet gemakkelijk naar iemand toe voor een praatje maar blijft eigenlijk op dezelfde plek zitten. Het moet allemaal nog wennen.”

Alles bij elkaar mogen we dus zeker terugkijken op een fijne middag. De foto’s (website: www.buurthuisstjoris.nl )  laten dit ook zien.

Wilt u zo vriendelijk zijn om u elke keer aan te melden als u wilt komen? Dit kan via email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-23637401 of  06 15147274

De richtlijnen van het RIVM zullen we natuurlijk heel goed in acht blijven nemen. Welkom weer op een van deze middagen!

De foto's van onze eerste bijeenkomst in coronatijd kunt u vinden bij foto's onder het kopje Seniorenvereniging.

DSC 8946   DSC 8947   DSC 9026

  Buurthuis St. Joris | Cypresstraat 58 | 6101 JX Echt | Tel. 0475-488928 | info@buurthuisstjoris.nl | design Jac Kuijpers en Wim Steskens