Nieuwsoverzicht

 • Nieuwsbrief oktober 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor nieuwsbrief 6 oktober 2020

  Nieuws

   
 • Rabo ClubSupport motivatie

  Motivatie2kopie kopie

   
 • Rabo ClubSupport 5 tot 25 oktober 2020

  Rabo ClubSupport aankondiging verkleind

   
 • Burendag zaterdag 26 september 2020

  burendag 2020kopie

   
 • Nieuwsbrief september 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor  nieuwsbrief 5

  Klik hier voor nieuwsbrief 5a

  Nieuws

   
 • Kienen op de dinsdagmiddagen in het Buurthuis

  Het kienen op de dinsdagmiddagen, georganiseerd door BV&SV St.Joris, kan voorlopig vanwege het nog steeds aanwezige coronavirus niet doorgaan.

  We hebben dit na goed overleg met alle betrokkenen besloten.

  We vinden het heel jammer voor u, als enthousiaste deelnemers, dat we dit nog voorlopig moeten uitstellen.

  Zodra we weer kunnen starten met het kienen laten we u dit weten via het Waekblaad en via onze website.

  U bent natuurlijk altijd van harte welkom bij een van onze andere activiteiten.

  kienbord

   
 • Nieuwsbrief augustus 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor de nieuwsbrief

   Nieuws

   
 • Tweede bijeenkomst in coronatijd

  Wat was het weer een gezellige middag! 

  Dinsdagmiddag 23 juni hebben we met z’n allen genoten van de tweede bijeenkomst in coronatijd. Om 2 uur arriveerde een groep van 10 dames met aardbeienvlaai en cake. Wat betekende dat? Het was een groepje dames van een handwerkclub; ze waren erg blij en enthousiast om elkaar na een lange tijd weer samen te kunnen zien. De dames hadden zich zo te merken erg gemist. Bovendien vierde één van hen, Mevrouw Fien Beckers haar 90e verjaardag van 16 mei 2020! Geweldig! Zij trakteerde dus op heerlijke vlaai en cake. Nogmaals hartelijk dank Fien! Druk pratend, enthousiast en lachend vloog de middag in een rap tempo voorbij waarbij zelfs een breiwerkje niet ontbrak.

  Dit is dus een mooi voorbeeld van hoe zo’n middag ingevuld kan worden; ieder op zijn eigen manier met een handwerkje, een breiwerkje, kaarten maken, een spelletje spelen, gewoon lekker bijpraten, een kijkje in de buitentuin nemen etc. Dit alles natuurlijk wel met het in achtnemen van de anderhalve meter afstand en de andere richtlijnen van het RIVM! Ook wij als besturen hebben altijd wel iets achter de hand zoals het kunnen bekijken van een presentatie etc.

  Opgeven voor de dinsdagmiddagen blijft noodzakelijk want VOL=VOL. Leden en niet-leden zijn dus van harte welkom op de dinsdagmiddagen tussen 14.00 tot 16.00 uur in Buurthuis St.Joris aan de Cypresstraat in Echt. Wij zorgen voor een kopje koffie/thee en de entree is uiteraard gratis.

  Aanmelden kan via email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-23637401 of  06 15147274.

  Voor foto's zie onder het kopje Seniorenvereniging.

  Fien Beckers kopie

   
 • Een geslaagde 1e bijeenkomst in coronatijd

  Dinsdagmiddag 16 juni hebben wij als besturen BV&SV de voorzichtige stap gezet naar een eerste bijeenkomst voor onze leden. Na gedegen de voor- en nadelen op een rijtje gezet te hebben, hebben we het besluit genomen de dinsdagmiddagen tot september te gebruiken om mensen te ontvangen voor een kopje koffie, een praatje, een presentatie, een filmpje enz. De mogelijkheid bestaat om tussen 14.00 uur en 16.00 uur binnen te lopen. Enkele personen hebben we de eerste keer helaas moeten teleurstellen want vol=vol bij 30 personen. Deze mensen komen dan op de lijst voor de volgende week. Opgeven is dus echt noodzakelijk.

  Enkele reacties van deelnemers aan de eerste bijeenkomst:

  Mevr.Annemie Peeters: “Ik heb het heel erg fijn gevonden om na zo’n lange periode van 3 maanden elkaar weer te kunnen zien. Ik voelde me ook veilig omdat iedereen zich aan de regels hield en het bestuur heeft er iets gezelligs van gemaakt met koffie en een lekker stukje vlaai. Ik heb hier echt naar uitgekeken. Je ziet en hoort weer eens iets anders. Helaas kan ik de volgende keer niet omdat ik afgelopen week mijn linker pols gebroken heb”en naar de dokter moet.”

  Mevr. Gerda Ruiten: “Het was een gezellige bijeenkomst. Onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje vlaai en blije gezichten hebben we weer eens lekker kunnen bijpraten. Ook hebben we een mooie dia-voorstelling bekeken. De besturen BV&SV hadden het weer goed geregeld. Dank hiervoor.”

  Mevr. Fien Breukers: “Ik help altijd mee met het klaarmaken van de koffie e.d. Ik vond het een mooie samenkomst maar toch ook wel onnatuurlijk. Je zit ver van elkaar af en de mensen moeten de koffie en vlaai zelf halen en later de kopjes e.d. zelf weer terugzetten. Heel begrijpelijk maar vreemd als je dit normaal gesproken heel graag voor de mensen doet. Je loopt nu niet gemakkelijk naar iemand toe voor een praatje maar blijft eigenlijk op dezelfde plek zitten. Het moet allemaal nog wennen.”

  Alles bij elkaar mogen we dus zeker terugkijken op een fijne middag. De foto’s (website: www.buurthuisstjoris.nl )  laten dit ook zien.

  Wilt u zo vriendelijk zijn om u elke keer aan te melden als u wilt komen? Dit kan via email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-23637401 of  06 15147274

  De richtlijnen van het RIVM zullen we natuurlijk heel goed in acht blijven nemen. Welkom weer op een van deze middagen!

  De foto's van onze eerste bijeenkomst in coronatijd kunt u vinden bij foto's onder het kopje Seniorenvereniging.

  DSC 8946   DSC 8947   DSC 9026

   
 • Nieuwsbrief juni 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor Nieuwsbrief juni 2020

   

  Waekblaadkopie

   
 • Vogels in uw omgeving/tuin deel 3

  De braamsluiper. Klik hier.

   braamsluiper

   

   
 • Voorjaarsbloeiers april-mei 2020

  De zon laat zich deze dagen helaas niet zoveel zien.
  Daarom halen we het voorjaar maar een beetje in huis.
  In de foto-bijlage onder het kopje Senioren Vereniging --- Voorjaarsbloeiers vindt u een presentatie van veelvoorkomende voorjaarsbloeiers.
  Misschien een oefening voor: "hoe heet die plant ook alweer....."
   
  Blief nog effe thoes en blief gezondj....
   
  Voor foto's zie : "Foto's" onder het kopje Senioren Vereniging --- Voorjaarsbloeiers
  pimpelmees in sering
  Pimpelmees in Sering.
   
 • Dory Theunissen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Koningsdag 2020

  Dory Theunissen (83) is al vanaf 1957 als vrijwilliger actief voor de samenleving.

  Zo was zij onder meer bestuurslid bij het gemengd zangkoor St. Caecilia in Gendt (1957-1972) en de gemengde zangvereniging De Eghtgalm in Echt (1976-1992).

  Dory is nog steeds een actief en betrokken lid van De Eghtgalm. 

  Tussen 1989 en 2012 was ze collectant voor de KWF Kankerbestrijding.

  Ook is ze vanaf 2008 als vrijwilligster werkzaam bij Senioren Vereniging St.Joris. 

  De persoonlijke aandacht van haar voor onze leden zijn van onschatbare waarde.

  Zij toont en heeft begrip voor onze doelgroep. Zij is zeer geliefd en ontzettend betrokken bij onze deelnemers aan de activiteiten.

  Activiteiten waar zij een hoofdrol in speelt zijn o.a.:

  • Het kienen, elke 14 dagen
  • Mandala kleuren
  • Bloemschikken enkele keren per jaar
  • High Tea
  • Teken- en schildermiddag
  • Lezingen door externen

  Kortom: een mens met haar hart op de goede plek voor de samenleving.

  Dory kopie

   
 • Foto's Limburg in Beweging

  Beste mensen,

  Het verrast ons dat er veel leden van onze verenigingen deelnemen aan Limburg in Beweging. Dat is natuurlijk heel fijn want bewegen is in deze tijd zeker belangrijk.

  Zoals jullie vandaag misschien gehoord hebben van Erik Eurelings, de fysiotherapeut die ons begeleidt bij de oefeningen, zou hij ons ook wel eens graag bezig willen zien met ons bewegen. Hij zou blij verrast zijn!

  Nu hebben we het idee geopperd om een foto-collage te maken en die naar hem op te sturen. Daarvoor hebben we natuurlijk foto’s nodig. Onze vraag is daarom: stuur s.v.p. een foto van uzelf naar ons op waar u bezig bent met een oefening van het programma Limburg in Beweging.

  Wij hopen dat u hier morgen of overmorgen gehoor aan geeft zodat we in het weekend een collage kunnen maken en kunnen opsturen. Het hoeven geen professionele foto’s te zijn; het gaat immers om het plezier en ook om weer eventjes met iets anders bezig te zijn.

  De uitzendingen zijn dagelijks om 10.00 uur en om 14.30 uur.

  U kunt uw foto sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  We hopen op voldoende foto’s. LAAT U ZIEN!!!

   

  Zie hier het resultaat:

  Limburg in bewegingkopie kopie

   
 • Besluit in verband met het coronavirus

  Beste leden,

  De wereld is in de ban  van het coronavirus. De maatregelingen die de overheid neemt om verspreiding van het virus in te dammen zijn vergaand en heel begrijpelijk.

  We kunnen niet ineens terug naar het normale leven, dat is nu, na de persconferentie van vanavond 15 april, nogmaals heel erg duidelijk geworden.

  Wij als besturen van jullie verenigingen hebben in samenspraak met het bestuur van Stichting Buurthuis St.Joris overleg gehad en besloten alle activiteiten tot september niet door te laten gaan. Wij nemen aan dat dit geen verrassing zal zijn maar wij hadden ons dit verenigingsjaar graag heel anders voorgesteld. Daarom hopen we dat we in september weer samen met een mooie start kunnen beginnen en weer mogen genieten van elkaars gezelschap.

  Dit bericht ontvangen jullie als emailhouders. De mensen die geen email hebben, ontvangen dit bericht niet omdat we onze bezorgers niet willen vragen deze info in de brievenbussen te bezorgen. In de laatste berichtgeving van week 11 hebben we u als emailhouders en ook de niet-emailhouders kenbaar gemaakt dat de laatste stand van zaken te vinden is op onze website www.buurthuisstjoris.nl

  Wij hopen dat u in goede gezondheid verkeert en dat het u lukt om het binnenblijven zo aangenaam mogelijk te maken.

  De overheid zegt: We gaan de goede kant op; er is hoop. Blijf dus vooral positief.

  We wensen u het allerbeste,

  Besturen Buurt Vereniging en Senioren Vereniging St.Joris.

  SVBV 15 april 2020kopie

   

  Buurthuis St. Joris | Cypresstraat 58 | 6101 JX Echt | Tel. 0475-488928 | info@buurthuisstjoris.nl | design Jac Kuijpers en Wim Steskens