Nieuwsoverzicht

 • Woensdagmiddaggroep wandeling 30 december 2020

  Vanmiddag heeft de woensdagmiddag wandelgroep zijn laatste wandeing (coronaproof) van 2020 gemaakt.

  Op de pauzeplek werden zij getrakteerd door BV&SV.

  Een gezellige pauze van een enthousiaste groep wandelaars. Super bezig!

  Blijf in beweging, blijf positief en wandel vol goede moed het nieuwe jaar in.

  (Voor meer foto's  zie: Foto's  onder kopje Seniorenvereniging.)

  DSC 0564

   
 • Kerst- en nieuwjaarswens 2021

  Kerst nieuwjaarswensen 2021 bij jaarboekje kopie kopie

   
 • Jaarboekje 2021 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor het jaarboekje 2021

  jaarboekjelogo

   
 • Activiteiten Buurt Vereniging & Senioren Vereniging december 2020 en januari 2021

  Waekblaadkopie 2Activiteiten BV&SV St.Joris

  HELAAS, wij zijn genoodzaakt ons programma voor december en januari te wijzigen i.v.m. de huidige corona maatregelingen.

  Al onze activiteiten die gepland staan vanaf nu tot 1 februari 2021 zullen komen te vervallen.

  Vóór 1 februari 2021 laten we u weten hoe we verder gaan vanaf 1 februari. U kunt onze berichten volgen via onze website www.buurthuisstjoris.nl , via het Waekblaad, via email en via Facebook.

  Onze dank nú in elk geval aan de organisatie van de woensdagmiddag wandelgroep die iets moois van onze eindejaars-wandeling van 29 december heeft willen maken. We hopen volgend jaar weer op jullie te mogen rekenen!

   

   
 • Nieuwsbrief december 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor de nieuwsbrief van december 2020

  Nieuws

   
 • Resultaat Rabo ClubSupport actie oktober 2020

  Rabo Clubsupport dankjullie welkopie

   
 • Nieuwsbrief oktober 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor de nieuwsbrief van oktober

  Nieuws

   
 • Rabo ClubSupport motivatie

  Motivatie2kopie kopie

   
 • Rabo ClubSupport 5 tot 25 oktober 2020

  Rabo ClubSupport aankondiging verkleind

   
 • Burendag zaterdag 26 september 2020

  burendag 2020kopie

   
 • Nieuwsbrief september 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor  nieuwsbrief 5

  Klik hier voor nieuwsbrief 5a

  Nieuws

   
 • Kienen op de dinsdagmiddagen in het Buurthuis

  Het kienen op de dinsdagmiddagen, georganiseerd door BV&SV St.Joris, kan voorlopig vanwege het nog steeds aanwezige coronavirus niet doorgaan.

  We hebben dit na goed overleg met alle betrokkenen besloten.

  We vinden het heel jammer voor u, als enthousiaste deelnemers, dat we dit nog voorlopig moeten uitstellen.

  Zodra we weer kunnen starten met het kienen laten we u dit weten via het Waekblaad en via onze website.

  U bent natuurlijk altijd van harte welkom bij een van onze andere activiteiten.

  kienbord

   
 • Nieuwsbrief augustus 2020 Buurt Vereniging en Senioren Vereniging

  Klik hier voor de nieuwsbrief

   Nieuws

   
 • Tweede bijeenkomst in coronatijd

  Wat was het weer een gezellige middag! 

  Dinsdagmiddag 23 juni hebben we met z’n allen genoten van de tweede bijeenkomst in coronatijd. Om 2 uur arriveerde een groep van 10 dames met aardbeienvlaai en cake. Wat betekende dat? Het was een groepje dames van een handwerkclub; ze waren erg blij en enthousiast om elkaar na een lange tijd weer samen te kunnen zien. De dames hadden zich zo te merken erg gemist. Bovendien vierde één van hen, Mevrouw Fien Beckers haar 90e verjaardag van 16 mei 2020! Geweldig! Zij trakteerde dus op heerlijke vlaai en cake. Nogmaals hartelijk dank Fien! Druk pratend, enthousiast en lachend vloog de middag in een rap tempo voorbij waarbij zelfs een breiwerkje niet ontbrak.

  Dit is dus een mooi voorbeeld van hoe zo’n middag ingevuld kan worden; ieder op zijn eigen manier met een handwerkje, een breiwerkje, kaarten maken, een spelletje spelen, gewoon lekker bijpraten, een kijkje in de buitentuin nemen etc. Dit alles natuurlijk wel met het in achtnemen van de anderhalve meter afstand en de andere richtlijnen van het RIVM! Ook wij als besturen hebben altijd wel iets achter de hand zoals het kunnen bekijken van een presentatie etc.

  Opgeven voor de dinsdagmiddagen blijft noodzakelijk want VOL=VOL. Leden en niet-leden zijn dus van harte welkom op de dinsdagmiddagen tussen 14.00 tot 16.00 uur in Buurthuis St.Joris aan de Cypresstraat in Echt. Wij zorgen voor een kopje koffie/thee en de entree is uiteraard gratis.

  Aanmelden kan via email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-23637401 of  06 15147274.

  Voor foto's zie onder het kopje Seniorenvereniging.

  Fien Beckers kopie

   
 • Een geslaagde 1e bijeenkomst in coronatijd

  Dinsdagmiddag 16 juni hebben wij als besturen BV&SV de voorzichtige stap gezet naar een eerste bijeenkomst voor onze leden. Na gedegen de voor- en nadelen op een rijtje gezet te hebben, hebben we het besluit genomen de dinsdagmiddagen tot september te gebruiken om mensen te ontvangen voor een kopje koffie, een praatje, een presentatie, een filmpje enz. De mogelijkheid bestaat om tussen 14.00 uur en 16.00 uur binnen te lopen. Enkele personen hebben we de eerste keer helaas moeten teleurstellen want vol=vol bij 30 personen. Deze mensen komen dan op de lijst voor de volgende week. Opgeven is dus echt noodzakelijk.

  Enkele reacties van deelnemers aan de eerste bijeenkomst:

  Mevr.Annemie Peeters: “Ik heb het heel erg fijn gevonden om na zo’n lange periode van 3 maanden elkaar weer te kunnen zien. Ik voelde me ook veilig omdat iedereen zich aan de regels hield en het bestuur heeft er iets gezelligs van gemaakt met koffie en een lekker stukje vlaai. Ik heb hier echt naar uitgekeken. Je ziet en hoort weer eens iets anders. Helaas kan ik de volgende keer niet omdat ik afgelopen week mijn linker pols gebroken heb”en naar de dokter moet.”

  Mevr. Gerda Ruiten: “Het was een gezellige bijeenkomst. Onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje vlaai en blije gezichten hebben we weer eens lekker kunnen bijpraten. Ook hebben we een mooie dia-voorstelling bekeken. De besturen BV&SV hadden het weer goed geregeld. Dank hiervoor.”

  Mevr. Fien Breukers: “Ik help altijd mee met het klaarmaken van de koffie e.d. Ik vond het een mooie samenkomst maar toch ook wel onnatuurlijk. Je zit ver van elkaar af en de mensen moeten de koffie en vlaai zelf halen en later de kopjes e.d. zelf weer terugzetten. Heel begrijpelijk maar vreemd als je dit normaal gesproken heel graag voor de mensen doet. Je loopt nu niet gemakkelijk naar iemand toe voor een praatje maar blijft eigenlijk op dezelfde plek zitten. Het moet allemaal nog wennen.”

  Alles bij elkaar mogen we dus zeker terugkijken op een fijne middag. De foto’s (website: www.buurthuisstjoris.nl )  laten dit ook zien.

  Wilt u zo vriendelijk zijn om u elke keer aan te melden als u wilt komen? Dit kan via email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-23637401 of  06 15147274

  De richtlijnen van het RIVM zullen we natuurlijk heel goed in acht blijven nemen. Welkom weer op een van deze middagen!

  De foto's van onze eerste bijeenkomst in coronatijd kunt u vinden bij foto's onder het kopje Seniorenvereniging.

  DSC 8946   DSC 8947   DSC 9026

   

  Buurthuis St. Joris | Cypresstraat 58 | 6101 JX Echt | Tel. 0475-488928 | info@buurthuisstjoris.nl | design Jac Kuijpers en Wim Steskens